Sådan holder du styr på dit vasketøj - Gorenje

Sådan holder du styr på dit vasketøj

CHORES SIMPLIFIED
14.9.2020
At vaske tøj er en endeløs historie. Sortering. Vask. Tørring. Strygning. Lægge det på plads. Og så gøre det hele igen dagen efter. Det er ikke så underligt, at det er så svært at følge med! Her er nogle tips til, hvordan du får dit vasketøj under kontrol, og sikrer, at vasketøjskurven ikke bliver et vasketøjsmonster!
1. Planlæg at være hjemme, når vaskecyklussen er færdig. Hvis det overhovedet er muligt, er det bedst, at du overfører vasketøjet direkte til tørretumbleren så snart, at vaskecyklussen er færdig. Ellers risikerer du, at vasketøjet begynder at lugte, eller du glemmer det måske helt og finder den ubehagelige overraskelse næste gang, du skal have fyldt vaskemaskinen. Hvis du ikke kan være hjemme på det tidspunkt, bør du overveje at indstille en påmindelse på din telefon, så vasketøjet ikke ligger i vaskemaskinen for længe. 

2. Uddeleger. Samarbejde får drømmen til at fungere, og det gælder også for vasketøj. At involvere hele familien kræver måske lidt indlæring i starten, men i sidste ende vil det absolut være det værd. Giv hvert familiemedlem hver deres (alderssvarende) opgave, og se bjerget af vasketøj forsvinde, når det er vaskedag. 

3. Udnyt moderne teknologi. Kast et blik i din vaskemaskines brugsvejledning. Måske bliver du overrasket over, hvad den kan udrette på mindre end en time. De fleste moderne maskiner har en form for hurtigt program, som kan spare dig tid, når du har travlt. Gorenje's WaveActive-vaskemaskiner har for eksempel det hurtige og intensive program PowerWash 59‘, som sikrer, at dit yndlingstøj er klar til at have på igen på den tid, det tager at tilberede et lækkert måltid.

4. Gør det sjovt at lægge sammen (altså, lidt sjovt). At lægge en uges vasketøj sammen kan føles som en kolossal opgave - en, som du har lyst til at udsætte. Så tag det i bidder i stedet. Det er bedst at lægge det sammen så snart, du har taget det ud af tørretumbleren, men hvis det af en eller anden årsag ikke er muligt, foreslår vi et system: Læg det lette sammen først (såsom håndklæder og sengetøj), fortsæt derefter til voksentøj og kast dig til sidst over børnetøj og strømper. At gøre det på denne måde vil holde din motivation oppe, da du hurtigt vil se resultaterne af dit arbejde.  At lytte til din foretrukne podcast, musik eller lydbog vil holde din hjerne beskæftiget samtidig, og du vil være færdig, før du ved det.

5. Lad være med at stryge mere, end du behøver. Ofte er strygning en flaskehals i vaskeprocessen, da det kan være ret tidskrævende og ikke ligefrem, hvad de fleste mennesker vil kalde sjovt. Men behøver du virkelig at stryge hvert stykke vasketøj? Det kan vi forsikre dig om, at du ikke gør! Hvis man for eksempel bruger en tørretumbler med dampfunktion, vil tøjet blive markant mindre krøllet, og behovet for strygning vil stort set være væk. Og hvis du vil vide mere, er der her et par ekstra tips til, hvordan man undgår strygning. 

6. Invester i maskiner med stor kapacitet. Vaskemaskiner og tørretumblere med større kapacitet lader dig vaske mere tøj af gangen, hvilket sparer dig for en betydelig mængde tid og besvær. 

7. Tag dig ikke af, hvis du kommer bagud. Nogle gange kræver livet prioritering, mens vasketøjet bare bliver ved at hobe sig op i hjørnet, og det er også okay. Bare husk: Ingen mængde beskidt vasketøj er værd at blive stresset over.

Gorenje WaveActive-vaskemaskiner er lavet til at få det beskidte arbejde gjort på en effektiv, let håndterbar og miljøvenlig måde.

WaveActives vaskefunktioner inkluderer banebrydende rengøringsteknologier:

Unikt designet tromle med specielle bølgeformede 3D-ribber, som giver tøjet den blødeste behandling
IonTech udnytter ioners styrke, hvilket sikrer optimale vaskeresultater
SteamTech genfugter og nedbryder effektivt snavset

Læs også

Uforsk andre Life Simplified emner

Tilmeld dig vores nyhedsbrev