Rengøring af vaskemaskine der lugter | Sådan kommer du det til livs - Gorenje

5 enkle tips til vedligeholdelse af vaskemaskine

CHORES SIMPLIFIED
5.10.2021

Din vaskemaskine lugter, den trænger til at blive afkalket og dit vandforbrug er steget! Så har din vaskemaskine nok brug for lidt opmærksomhed. 

Læs med her, hvor vi har samlet nogle simple tips til, hvordan du kan passe på din vaskemaskine, så du også øger den forventede levetid for vaskemaskinen. 

Vaskemaskinen lugter?

Når vaskemaskinen bipper for at signalere, at tøjet er vaske færdigt, tager du det våde tøj ud af maskinen og klapper lågen i - Det medfører, at der opstår en dårlig lugt i vaskemaskinen. 

Du bør sikre, at lågen og vaskemaskinens sæbeskuffe står en smule åben. Dette vil give vaskemaskinen mulighed for at tørre helt, og forhindre at vaskemaskinen kommer til at lugte surt. 

Et andet godt råd er, at rengøre sæbeskuffen en gang om måneden under rindende vand. 

Hvordan afkalker man vaskemaskinen?

Afkalkning af vaskemaskine med eddike. Det er en god ide, at afkalke din vaskemaskine for at forlænge din maskines levetid, så den kan vaske dit tøj mange år endnu. 

Det anbefales, at du kører en maskine, uden tøj, med eddike mindst én gang om måneden. Hæld eddike i vaskemaskinens sæbeskuffe og start en kogevask (ved 95 °C). Eddike i kombination med varmt vand fjerner kalk og forhindrer bakterievækst. 

Mange vaskemaskiner har et selvrensende program som SterilTub, som du kan køre for at rense maskinen indvendigt. Du kan læse mere her om de forskellige funktioner som vaskemaskinerne kan have. 

Vandforbrug vaskemaskine?

Undgå at overfylde maskinen. Der er forskellige vaskemaskineprogrammer, og programmerne fungerer bedst ved forskellige mængder tøj. Derfor bør du se på maskinens display, hvor mange kg. det valgt program kan håndtere. 

Overfyldning kan resultere i overophedning af motoren og dårligt vasket tøj. Det kræver også mere vand, hvorfor maskinens vandforbrug stiger. Derfor bør du holde dig til den korrekte mængde tøj, så du kan spare på vandet. 

Hvor meget sæbe i vaskemaskine?

Overdosér ikke med vaskemiddel. Mere vaskemiddel betyder ikke nødvendigvis renere tøj. Resultatet kan blive det modsatte: når koncentrationen af vaskemidlet er for høj, bliver tøjet ikke skyllet ordentligt og sæberester kan skabe irritation og allergi. 

Jo mere fast eller flydende vaskemiddel du bruger, jo mere beskidt bliver din vaskemaskine indvendigt. Det skyldes, at sæberesterne samler sig i dit filter, som skal renses oftere, når du bruger meget sæbe. Derfor er det vigtigt at sæben doseres korrekt. 

Rense filter i vaskemaskine?

Rensning af filteret mindst tre gange om året vil forlænge din vaskemaskines levetid og spare dig for bøvlet med at fjerne tilstopninger, mens vaskeprogrammet er i gang. 

Du renser filteret ved at dreje det 180 grader mod uret for at åbne det. Lad blot vandet flyde ud. Når der ikke er mere vand tilbage, sættes filteret tilbage, og beholderen tømmes for fnug, trevler og andre genstande i filteret. 

10 års motorgaranti

Når du køber en Gorenje vaskemaskine, kan du være sikker på, at du har købt et høj kvalitets, pålideligt og holdbart produkt.

Vi tilbyder nu i alt 10 års motorgaranti på alle Gorenje vaskemaskiner med PowerDrive-invertermotor købt efter d. 1. September 2016. Vores 10 års motorgaranti giver dig fuldstændig ro i sindet, og viser dig samtidig, hvor meget vi stoler på vores teknologi og fremragende kvalitet af vores produkter.

Læs også

Uforsk andre Life Simplified emner

Tilmeld dig vores nyhedsbrev