Lad os gøre tøjvask nemt. En begynderguide til rent vasketøj. - Gorenje

Lad os gøre tøjvask nemt. En begynderguide til rent vasketøj.

CHORES SIMPLIFIED
3.9.2018

Nyttige tips til tøjvask

At vaske tøj for første gang kan være en skræmmende opgave. Du frygter måske lidt at ende med lyserøde trøjer og krympede sweatre. Så vi har bedt vores eksperter sammensætte denne simple guide, der vil gøre dig til en vasketøjshaj på ingen tid!


Sorter dit vasketøj.

Måske har du hørt det her før: før du vasker, skal du sortere dit tøj efter farve og materiale (lyst og mørk, sarte stoffer). Så vil du kunne vaske tøjet ved de mest egnede temperaturer og bruge forskellige programmer uden at ødelægge noget.

Læs vaskeanvisningen. 

Der er noget tøj, som kun kan vaskes på et renseri, noget må kun vaskes i hånden, mens andet slet ikke er sart. Sorter og vask det i henhold til vaskeanvisningerne. Din vaskemaskine har det perfekte program til alle dele. Men, hvis du har

Forbehandl pletter

Før du kommer tøjet i vaskemaskinen, skal du kigge efter pletter. De er meget nemmere at få væk, hvis du forbehandler dem med pletfjerner.

Overfyld ikke vaskemaskinen. 

Tøj har brug for plads til at bevæge sig rundt for at opnå det bedste vaskeresultater. Hvis du overfylder din maskine, kan det ske, at tøjet ikke kommer ud ligeså rent som det burde.

Vælg den rigtige vandtemperatur. 

Du kan bruge meget varmt vand (60-95°) til håndklæder, sengetøj, viskestykker og alt andet tøj, som ikke er sart. Varmt vand (40-60°) er bedst til hvidt og lyst tøj og koldere vand (30° eller mindre) til farvet og sort tøj. Hvis du er i tvivl, kan du altid tjekke vaskeanvisningen.

Brug vaskemiddel og skyllemiddel.

Overdriv ikke mængden af vaskemiddel. Mere vaskemiddel betyder ikke renere tøj. Læs vejledningen på vaskepulverpakningen eller endnu bedre: invester i en vaskemaskine, der kan hjælpe dig med at finde den rigtige dosering. Hvis du gerne vil have dit tøj ekstra blødt og luftigt, kan du også tilsætte skyllemiddel eller eddike.

Efterlad ikke vasketøjet i vaskemaskinen i for lang tid. 

Tag det våde tøj ud af vaskemaskinen og tør det så hurtigt som muligt, efter at vaskeprogrammet har kørt færdigt. Ellers kan det begynde at lugte en smule ubehageligt.

Hæng dit tøj til tørre eller tør det i en tørretumbler. 

Hvis du er i tvivl om, hvad der skal, og hvad der ikke skal i tørretumbleren, kan du tjekke den korte guide.

To enable videos, please confirm marketing purposes

10 års motorgaranti

Når du køber en Gorenje vaskemaskine, kan du være sikker på, at du har købt et høj kvalitets, pålideligt og holdbart produkt.

Vi tilbyder nu i alt 10 års motorgaranti på alle Gorenje vaskemaskiner med PowerDrive-invertermotor købt efter d. 1. September 2016. Vores 10 års motorgaranti giver dig fuldstændig ro i sindet, og viser dig samtidig, hvor meget vi stoler på vores teknologi og fremragende kvalitet af vores produkter.

Læs også

Uforsk andre Life Simplified emner

Tilmeld dig vores nyhedsbrev