Køleskabe til det moderne køkken - Gorenje

Køleskabe til det moderne køkken

CHORES SIMPLIFIED
29.10.2020
Når du vælger et køleskab til et moderne køkken, skal du overveje hvor meget plads du har til rådighed, samt dine behov for nedfrysning og opbevaring af madvarer. Hvis du bruger meget tid væk hjemmefra, så anbefaler vi, at du vælger et køleskab med HolidayMode for at spare energi, når du ikke bruger det. 

Når du planlægger at bygge dit drømmehus, skal du huske, hvor central en rolle køkkenet spiller i dit liv. Uden du måske tænker så meget over det, så er det stedet, hvor hele familien mødes og nyder en søndagsbrunch. Det er rammen for vores kærlighed til mad og kilden til vores kulinariske kreativitet. Det er det moderne køkken!

For at dit moderne køkken kan blive så praktisk som muligt, skal du vælge det køleskab der bedst muligt opfylder din families og dine behov. 
Når du skal købe nyt køleskab er det vigtigt at du undersøger markedet for nye køleskabsfunktioner. Derudover skal du være bevidst om, hvor meget plads dit nye køkken har, så du kan vælge et perfekt køleskab der kan tilføje et mesterligt strejf til dit køkken. 

Før du køber, er det vigtigt du kender svarene på disse helt basale spørgsmål. 

Vil du have integreret eller fritstående køleskab?

Kan du bedst lide et køkken, hvor køleskabet er en integreret del af resten af køkkenet. Hvor køleskabet matcher farven og materialerne på de andre møbler i rummet? Moderne køleskabe kan kategoriseres som indbyggede og fritstående, og vi anbefaler, at du tilpasser dit valg til udtrykket i dit køkken.

Faktisk er der ingen forskel på de to typer af køleskabe med hensyn til deres funktionalitet. Og ud over det æstetiske vælger folk for det meste den ene eller anden til, på baggrund af pris og bekvemmelighed. 

Fritstående køleskabe er dog enklere at installere, og du kan vælge mellem forskellige designs og farver, der kan pifte dit køkken op og dermed bliver køleskabet også et dekorativt element.

Størrelsen betyder noget

Før du foretager dit køb, bør du tænke over den mængde af mad som du plejer at opbevare i dit køleskab. Du bør også spørge dig selv, om du får brug for en indbygget fryser. Rundt regnet er køleskabe med et volumen på 250 liter store nok til en familie på fire, men du skal selvfølgelig også tænke på pladsbegrænsninger. 

Hvis du bor i en lille lejlighed, kan udformningen af dit køkken forhindre dig i at vælge det største køleskab på markedet, selvom det ville passe perfekt til din livsstil. Lav realistiske mål af rummet, så du kan indsnævre dit valg og hurtigt nå frem til en den bedste løsning. 

Et andet aspekt, der afhænger af køleskabets størrelse, der lågens design, da du kan vælge mellem køleskabe der har en låge eller et amerikanerkøleskab med dobbelt låge. Køleskabe med dobbelt låge er et fremragende valg, da de bevarer fødevarer som grøntsager, kød og frisk fisk længere med en speciel teknologi og dermed mindsker behovet for at fryse dem. 

Fordelene ved moderne teknologi

Teknologisk udvikling simplificerer mange aspekter af vores liv. 

Hurtig nedfrysning og optøning

Dygtige designere vil åbenlyst tage alt i betragtning, når de designer køleskabe; blandt andet vores travle hverdag. Nogle gange har vi behov for hurtigt at fryse visse madvarer ned, og derfor blev FastFreeze opfundet. FastFreeze fryser mad ved -24°C for at bevare madens næringsstoffer, mineraler og kvalitet. Funktionen muliggør også en intensiv kølefunktion, der er ideel efter store indkøbsture, hvor der opbevares store mængder af mad i køleskabet. Efter et par timer slukker funktionen automatisk og temperaturen i køleskabet vender tilbage til en oprindelige indstilling. 

Energibesparelse

De fleste moderne køleskabe har funktionen HolidayMode, der selv justerer temperaturen i fryseren og køleskabet. Dermed kan den reducere energiforbruget i de perioder, hvor du ikke bruger det, for eksempel når du rejser på ferie i to uger. 

Moderne køleskabe er lydløse

Sammenlignet med kompressoren i almindelige køleskabe er moderne køleskabe lydløse, holdbare og bruger mindre energi. De tilpasser sig også bedre og mere effektivt til temperaturændringer, for eksempel når vi åbner køleskabslågen eller opbevarer store mængder af mad på en gang.

Betjening via LED-display

Gorenje-køleskabe er udstyret med en LED-skærm, der er indbygget foran i køleskabet, hvilket gør det nemt og hurtigt at justere temperaturindstillingerne. Funktioner som FastFreeze og HolidayMode kan tændes med et simpelt tryk. Et sådant køleskab tænker for dig og advarer dig straks om overophedning ved at slå alarm.

En speciel skuffe med lavere temperatur

En af ekstrafunktionerne i køleskabene inkluderer en speciel skuffe med lavere temperaturer, der er ideel til opbevaring af kød, fisk, frugt og grøntsager. Den bevarer madens friskhed meget længere og opretholder smag og farve. I gennemsnit er den omkring 30% køligere, hvilket betyder, at maden bevarer sin kvalitet op til fem gange længere.

Overlegen belysning

Moderne køleskabe har ingen skyggefulde hjørner, fordi de bruger en særlig teknologi med jævnt fordelt LED-belysning til at belyse køleskabets indre. På denne måde har du altid overblik over, hvilke madvarer du er ved at løbe tør for, og hvilke der skal bruges hurtigst muligt. 

Design

Endnu en fordel ved det moderne design er et omhyggeligt planlagt indre, der tager højde for organiseringen af opbevaringsbokse, flasker mm. Mange nyere modeller tilbyder flaskeholdere, der forhindrer flaskerne i at vælte rundt i køleskabet.

Vælg det nyeste look og smarteste funktioner

Moderne køleskabe tilbyder adskillige funktioner, som vi ikke engang vidste eksisterede. Hvis du vælger den rigtige model, der opfylder alle dine behov, sparer du et betydeligt beløb i det lange løb, som du ellers måske ender med at spilde på forrådnet mad. Et køleskab med et smart design, giver de bedste betingelser for enhver type mad.

Læs også

Uforsk andre Life Simplified emner

Tilmeld dig vores nyhedsbrev