Hvor ofte bør du vaske dit vasketøj? Læs vores 6 forslag her. - Gorenje

Hvor ofte bør du vaske dit vasketøj? Læs vores 6 forslag her.

CHORES SIMPLIFIED
21.12.2018
Har du nogensinde tænkt over hvor ofte du bør vaske dit tøj? Hvor ofte du skal vaske dit almindelige tøj og hvor ofte du skal vaske dit sengetøj? Det kommer meget an på hvilket stykke stof, du vil vaske og hvor beskidt det er. Læs vores 6 forslag og find ud af om du bør vaske dit vasketøj en gang om ugen, en gang om måneden eller blot en gang imellem.

Sengetøj.

Det bliver anbefalet, at man vasker sit sengetøj hver anden uge, eller endnu bedre: hver uge. Det kan godt være at sengetøjet ser rent ud, men det bliver hurtigt dækket af døde hudceller og sved og derfor er vigtigt at holde det rent. Det er endda endnu vigtigere i tilfælde af en forkølelse eller hvis du sveder meget.

BH’er.

Nogle eksperter anbefaler, at man vasker sine bh’er efter 1 dags brug og andre anbefaler at man vasker dem efter 3-4 dages brug, for at undgå at skade de sarte materialer, hvilket kan gøre at bh’en mister sin facon. Hvor ofte dine bh’er skal vaskes afhænger selvfølgelig også af dit aktivitetsniveau. F.eks. skal din sports BH vaskes efter hvert brug.

Nattøj.

Det er helt okay at bruge den samme pyjamas i et par dage, hvis du altså går i bad før du tager dem på om aften.

Strømpebukser.

Hvis du vasker dine strømpebukser hver gang du har brugt dem, hjælper det med at holde formen på dem og så forebygger du risikoen for at forskellige lugte bliver fanget i det tynde stof.

Jeans.

Der er ikke en gylden regel når det kommer til vask af dine jeans. Den generelle anbefaling er at du vasker dem efter du har haft dem på 4-5 gange. Medmindre at de bliver plettede eller tydeligt beskidte inden det.

Halstørklæder, hatte og vanter.

De fleste vasker disse ting en eller to gange hver vinter. Men du bør faktisk vaske dem efter du har brugt dem 3-5 gange. Hvis du tænker over at disse ting er i kontakt med fedt fra din hud, sved, bakterier du rører ved med dine hænder osv., så giver det også meget godt mening ikke? Husk derfor at vaske dem mere end blot i starten og slutningen af vintersæsonen.

Livet er komplekst. Lad os gøre det enkelt at vaske tøj.

Vi ved, at du har bedre ting at tage dig til end at tænke på vasketøjet. Derfor har vi designet de nye Gorenje WaveActive vaskemaskiner og tørretumblere, for at du kan få de bedste vaskeresultater med minimal indsats. De nye Gorenje WaveActive vaskemaskiner anvender den unikke IonTech-teknologi til at takle selv de mest genstridige pletter på en nænsom måde. Teknologien udnytter den naturlige ioniseringsproces til at sikre de bedste vaskeresultater uden brug af høje temperaturer, ekstra kemikalier, skyllemidler eller andre stoffer, der kan forårsage hudirritation.

Læs også

Uforsk andre Life Simplified emner

Tilmeld dig vores nyhedsbrev