Gorenje giver dig 5 formidable råd, til at undgå strygning - Gorenje

Stryg uden strygejern - Sådan undgår du krøllet tøj

CHORES SIMPLIFIED
5.10.2018

Stryg uden strygejern - Sådan undgår du krøllet tøj

Vi har fundet 5 formidable tips til, hvordan du undgår at stryge dit tøj. Det er aldrig sjovt at tage en krøllet skjorte ud af skabet, men det er også tidskrævende at stryge. Hvad gør du? Vi har testet metoderne, for at kunne give dig en nemmere hverdag. Læs med her.  

Undgå krøllet tøj efter vask

1. Brug isterninger i tørretumbleren. Læg det krøllede tøj ind i tørretumbleren sammen med en håndfuld isterninger. Indstil tumbleren på den højeste temperatur, som dit tøj kan tåle, og kør den i 15 minutter. Dampen fra de smeltende isterninger vil hurtigt og nemt fjerne krøllerne. 

Hvis din tørretumbler har en dampfunktion, kan du bruge denne funktion i stedet for isterningerne. Resultatet vil være det samme - ikke flere krøller. 

2. Overfyldt vaskemaskine. Der er flere udfordringer ved at overfylde din vaskemaskine. Det helt store problem er, at tøjet ikke bliver rent. Du må derfor ikke komme mere i vaskemaskinen, end der er kapacitet til. 

Ikke nok med at tøjet er beskidt når maskinen er færdig, det vil også være krøllet. Oftest ved en overfyldt vaskemaskine, vil tøjet blive viklet ind i hinanden, og blive endnu mere krøllet end nødvendigt. Det er vigtigt, at der har plads til at tøjet kan blive slynget rundt når maskinen centrifugerer. Så undgår du unødvendige krøller. 

3. Hæng tøjet op efter vask. Lad ikke tøjet ligge i maskinen for længe efter vaskeprogrammet er færdigt. Ryst vasketøjet grundigt inden du hænger det op, så undgår du krøller. Det er vigtigt at tørre dit tøj korrekt. 

Tøjet kan blive krøllet af at hænge på et tørrestativ, hvis ikke du hænger det korrekt op. Det er altid en god idé at hænge tøj op i den stærkeste del af stoffet. Sådan undgår du mærker fra klemmerne, som efterfølgende må stryges væk. Her kan du se, hvordan du skal placere klemmerne. 

  • I linningen på bukser 

  • I sidesømmene på bluser 

  • Under armene på T-shirts 

Hvis ikke du har klemmer, så kan du bruge bøjler. Kom dog altid skjorter på bøjer, og sørg for at knappen den øverste knap. På den måde kan du oftest slippe for strygning af skjorter. 

4. Damp dit tøj. Hvordan stryger man en skjorte uden et strygejern? Varm damp fra badet vil fjerne krøllerne. Hæng skjorten op på badeværelset og tag dig et varmt brusebad. 

Hæng den krøllede skjorte på en bøjle og hæng bøjlen op på stangen til badeforhænget. Har du ikke et badeforhæng, så hæng bøjlen så tæt på badet som muligt. Træk lidt i syningerne på skjorten, så den rettet sig helt ud, gå i bad, og lad dampen trænge ind i stoffet. 

5. Spray krøllerne væk. Måske du har en sprayflaske til vand. Forstøvet vand er ikke kun godt til blomster, det kan også blive din redning til krøllet tøj. Du kan nemlig dampe tøj med forstøvet vand. 

Læg tøjet helt fladt. Det kan være på gulvet eller på et bord, som kan tåle fugt. Spray lunkent vand på det krøllede tøj, så det bliver lidt fugtigt. Krøllerne vil forsvinde, efterhånden som vandet tørrer ind. 

Nogle gange er strygejern bare bedst

Det kan være svært helt at undgå at skulle stryge, til tider er der ingen vej udenom. Der er ikke grund til at bruge unødvendig tid ved strygejernet. Sørg for sortere dit tøj, så kun det mest nødvendige bliver strøget. Husk også at ikke alle materialer må stryges, eksempelvis har sarte materialer bedst af at lufttørre. 

Skal du stryge, kan du lige så godt gøre det med manér. Skænk dig en kop kaffe, tænd for dit favorit Tv-program eller sæt god musik på højtaleren. Bunken af tøj er forsvundet hurtigere end du tror. 

Vil du lære mere om strygning? Vi har samlet 7 gode tricks til at gøre strygning nemmere, dem finder du her. 

Gorenje WaveActive tørretumblere er lavet til at få arbejdet gjort på en effektiv, nem og miljøvenlig måde.

WaveActive tørrefunktioner omfatter de nyeste tørreteknologier:

Programmer designet til at rehydrere fibrene, så tøjet bliver blødere og mindre krøllet.

IonTech lader tørreluften med negativt ladede ioner, som bekæmper allergener og bakterier.

SteamTech som giver en ekstra dampbehandling ved slutningen af tørreprogrammet

Læs også

Uforsk andre Life Simplified emner

Tilmeld dig vores nyhedsbrev