Guide - sådan stryger du dit tøj bedst - Gorenje

6 tips til hvordan du undgår du at stryge dit tøj

CHORES SIMPLIFIED
5.10.2018

Hvis du elsker at stryge, skal du ikke læse med her! Læser du stadig? Ok, her er 6 afprøvede tips, som kan hjælpe dig med at bruge mindre tid på denne kedelige tjans. Det var så lidt.

1. Brug isterninger. Læg det krøllede tøj ind i tørretumbleren sammen med nogle isterninger. Indstil tumbleren på den højeste temperatur, dit tøj kan tåle, og kør den i 15 minutter. Dampen fra de smeltende isterninger vil fjerne krøllerne i tøjet nemt og hurtigt. Eller du kan vælge en tørretumbler med damp-teknologi, som ikke bare blødgør tøjfibrene men også fjerner allergener.

2. Lad være med at overfylde vaskemaskinen. Lad os være ærlige, vi har alle gjort det.  Uanset, hvad årsagen er, så er resultatet ikke altid helt fantastisk. Måske er tøjet stadig plettet, eller helt viklet sammen eller endda ødelagt. For at undgå dette, skal du altid sørge for, at der er nok plads i vaskemaskinen til, at tøjet kan bevæge sig rundt.

3. Ryst dit tøj efter vask. Hæng det derefter rigtigt op på tørresnoren. Husk at hænge tøjet op i den stærkeste del af stoffet for at undgå mærker fra tøjklemmerne, som efterfølgende skal stryges væk.

4. Tag et langt brusebad. Har du ikke tid til at stryge? Bare hæng det du skal have på op i badeværelset mens du tager et varmt brusebad og lad dampen gøre arbejdet. Du kan også fylde en sprayflaske med vand, sprøjte det krøllede tøj og lade det ligge fladt. Krøllerne vil forsvinde, efterhånden som tøjet tørrer.

5. Frasortering. Din bedstemor vil måske ikke være helt begejstret for denne idé, men tænk over, hvor meget af dit tøj, der i virkeligheden behøver at blive strøget. Skjorten, du har på på arbejde? Helt klart! Håndklæder og sengetøj? Ikke nødvendigvis. At sortere noget at tøjet fra på denne måde, kan spare dig for mange timers strygetid.

6. Gør det sjovt. Nogle gange kan du bare ikke undgå det frygtede strygejern, men så kan du i det mindste gøre det så behageligt som muligt. Tænd et duftlys, skænk dig selv et glas vin og tænd for dit yndlings TV-program. Bunken af tøj vil forsvinde hurtigere end du tror.

Gorenje WaveActive tørretumblere er lavet til at få arbejdet gjort på en effektiv, nem og miljøvenlig måde.

WaveActive tørrefunktioner omfatter de nyeste tørreteknologier:

Programmer designet til at rehydrere fibrene, så tøjet bliver blødere og mindre krøllet.

IonTech lader tørreluften med negativt ladede ioner, som bekæmper allergener og bakterier.

SteamTech som giver en ekstra dampbehandling ved slutningen af tørreprogrammet

Læs også

Uforsk andre Life Simplified emner

Tilmeld dig vores nyhedsbrev