Ølandssnurrer - Gorenje
luk
...

Ølandssnurrer

BEDST TIL BRØD
20.10.2016
De grove ølandssnurrer er bløde og luftige boller med masser af smag, og så er de nemme og hurtige at bage. Derudover er de spækket til med det lille sunde birkesfrø, der indeholder masser af sunde fedtstoffer, protein og fibre, så man med god samvittighed kan mæske sig i dem.

Du skal bruge

12 stk

250g lunkent vand
15g gær
2 tsk. sukker
175g groft ølandshvedemel (kan udskiftes med grahamsmel eller groft speltmel)
225g fint ølandshvedemel (kan udskiftes med hvedemel)
8g salt
30g blødt smør
50g birkes
1 æg til pensling

Sådan gør du

Kom vand, gær og sukker i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt mel og salt, og ælt dejen til den er samlet. Tilsæt nu det bløde smør, og ælt dejen til den er smidig og glat. Æltningen kan sagtens foregå på bordet, da dejen er ret fast og derfor ikke kræver en røremaskine. Når dejen er æltet færdig, skal den hæve 1,5 time på bordet, mens den er dækket med et klæde.

Efter hævning rulles dejen ud til 60×30 cm. Pensl dejen med vand, og drys birkes jævnt over hele dejen. Fold nu en tredjedel af dejen ind mod midten, og fold efterfølgende den anden tredjedel hele vejen over dejen. Rul dejen ud til ca. 30x30cm. Skær dejen i 12 strimler. Hver strimmel rulles ved at holde fast i den ene ende af dejen og rulle dejen mod dig selv. Sno dejstrimlen omkring din pegefinger og tommeltot, og kom enden ned i hullet, der bliver skabt i midten af snurreren. Således lukkes ølandssnurreren sammen. Gentag ved alle 12 dejstrimler.

Sæt de færdigrullede snurrer på en bageplade med bagepapir. Tænd ovnen på 200g varmluft. Lad de grove snurrer hæve tildækket, mens ovnen varmer op. Pisk ægget sammen, og pensel dine ølandssnurrer. Bag dem i ca. 10-15 minutter til de er godt gyldne.


Foto og opskrift: Cathrine Brandt, Madblogger

Bliv ekspert i brød med Gorenje

Del dine bageresultater på Instagram med #bedsttilbroed

#bedsttilbroed

Mindre
Gorenje social medias
FØLG OS PÅ FACEBOOK
FØLG OS PÅ FACEBOOK
FØLG OS PÅ FACEBOOK

Følg Bedst til brød på Facebook og bliv inspireret med opskrifter, bagetips og gode brødoplevelser.

#bedsttilbroed

FØLG OS PÅ INSTAGRAM
FØLG OS PÅ INSTAGRAM
FØLG OS PÅ INSTAGRAM

Følg Bedst til brød på Instagram og bliv inspireret med opskrifter, bagetips og gode brødoplevelser.

#bedsttilbroed