Gulerodskage-snurrer - Gorenje
luk
...

Gulerodskage-snurrer

BEDST TIL BRØD
2.3.2017
Elsker du en god, hjemmebagt gulerodskage med cheesefrosting ligeså højt som en svampet og sød kanelsnurrer? Hvorfor så vælge? Bloggeren Cathrine Brandt har givet os sit bud på en kombination af de to kager, gulerodskage og kanelsnurrer, og endda uden raffineret sukker.

Du skal bruge

12-14 stk

Dej:
1,5 dl mælk
15 g gær
2 æg (ét i dejen og ét til pensling)
300 g hvedemel
3 g havsalt
40 g smør

Gulerodskage-dadelfyld:
7 bløde dadler uden sten
1 spsk. stødt kanel
1 tsk. stødt kardemomme
20 g smør
2-3 spsk. kogende vand
1 nip salt
1-2 revede gulerødder
25 g finthakkede nødder eller mandler

Sådan gør du

Kom mælken i en gryde og varm den til den er fingervarm. Opløs gæren heri. Tilsæt de resterende ingredienser (undtagen smørret) og ælt dejen til den har samlet sig. Kom det bløde smør i og ælt dejen godt til den er glat, smidig og nemt slipper bordet eller skålen. Lad dejen hæve tildækket i 1-1,5 time til den har fået dobbelt størrelse.

Mens dejen hæver, kan dadel-/gulerodsfyldet laves: Skær dadlerne i mindre stykker. Kom dem i en skål eller minihakker og kom kogende vand ved. Tilsæt krydderier, smør og salt og blend til massen er homogen. Vend revet gulerod og hakkede nødder i.

Vend dejen ud på et bord drysset med mel. Rul dejen ud til et rektangel med en tykkelse på ca. 3 mm. Smør fyldet på, og fold dejen en tredjedel ind mod midten. Herefter foldes den anden side af dejen også en tredjedel ind mod midten, således at dejen ligger i 3 lag. Rul endnu engang dejen ud til et rektangel til den er ca. 3-5 mm tyk. Skær dejen i 12-14 strimler og sno snurrerne (se hvordan i videoen).

Sæt herefter gulerodskagesnurrerne på en bageplade beklædt med bagepapir.

Tænd ovnen på 220 grader. Lad snurrerne efterhæve mens ovnen bliver helt varm. Pisk et æg sammen og pensl snurrerne. Bag gulerodskage-snurrerne i 10-12 minutter. Hvis du ønsker samme mørke farve som på billedet, skal du give dem 12 minutter. Hvis du ønsker dem lysere, skal du gå efter 10 minutters bagning. Afkøl på en rist og nyd.


Foto & opskrift: Cathrine Brandt, Madblogger

Bliv ekspert i brød med Gorenje

Del dine bageresultater på Instagram med #bedsttilbroed

#bedsttilbroed

Mindre
Gorenje social medias
FØLG OS PÅ FACEBOOK
FØLG OS PÅ FACEBOOK
FØLG OS PÅ FACEBOOK

Følg Bedst til brød på Facebook og bliv inspireret med opskrifter, bagetips og gode brødoplevelser.

#bedsttilbroed

FØLG OS PÅ INSTAGRAM
FØLG OS PÅ INSTAGRAM
FØLG OS PÅ INSTAGRAM

Følg Bedst til brød på Instagram og bliv inspireret med opskrifter, bagetips og gode brødoplevelser.

#bedsttilbroed