Bløde og luftige chokoladeboller - Gorenje
luk
...

Bløde og luftige chokoladeboller

BEDST TIL BRØD
8.9.2016
Hvide, bløde og luftige chokoladeboller dufter og smager bare af hygge, barndom og en god tid sammen. blød, Bollerne er nemme og lynhurtige at bage, og hvem elsker ikke en smørbagt bolle fyldt med masser af god, mørk chokolade?

Du skal bruge

12 store chokoladeboller

2 dl mælk
125g smør
35g gær
2 spsk. sukker
2 spsk. vand
3g salt
2 æg (+ 1 til pensling)
½ tsk. kardemomme
100g mørk chokolade
Ca. 600-700g hvedemel (alt afhængig af, hvor meget og hvor godt dejen æltes)

Sådan gør du

Smelt smørret i en gryde. Når smørret lige netop er smeltet, så tilsættes mælken, så blandingen er fingervarmt. Gæren smuldres i en skål, og vand og sukker tilsættes. Gæren røres ud heri. Smør og mælkeblandingen hældes i gærblandingen. To æg slås ud i blandingen, chokolade, kardemomme og salt kommes i, og melet tilsættes lidt efter lidt, hvor det hele tiden røres ud og æltes ind i dejen. Ælt dejen godt ved at ”løfte” den opad mod skålens sider. Når dejen er æltet godt, og den er glat og skinnende, så vendes den ud på et meldrysset bord og samles. Lad den hæve tildækket på køkkenbordet i ca. 45 minutter. Når dejen er hævet, så formes den til boller og sættes på en beklædt bageplade. Tænd for ovnen på 175 grader varmluft. Et æg piskes sammen med en lille smule mælk, og bollerne pensles. Når ovnen er helt varm bages bollerne i ca. 20 minutter. Bag én plade af gangen, så er du sikker på en mere jævn bagning.

Tip: Chokoladebollerne kan sagtens fryses. De kan lunes, mens de er frosne, men det bedste resultat får du, hvis du lader bollerne tø let op på køkkenbordet, inden du luner dem. Væd dem med en smule vand og lun dem i ovnen på 200 grader. 


Foto og opskrift: Cathrine Brandt, Madblogger

Bliv ekspert i brød med Gorenje

Del dine bageresultater på Instagram med #bedsttilbroed

#bedsttilbroed

Mindre
Gorenje social medias
FØLG OS PÅ FACEBOOK
FØLG OS PÅ FACEBOOK
FØLG OS PÅ FACEBOOK

Følg Bedst til brød på Facebook og bliv inspireret med opskrifter, bagetips og gode brødoplevelser.

#bedsttilbroed

FØLG OS PÅ INSTAGRAM
FØLG OS PÅ INSTAGRAM
FØLG OS PÅ INSTAGRAM

Følg Bedst til brød på Instagram og bliv inspireret med opskrifter, bagetips og gode brødoplevelser.

#bedsttilbroed