Fra fjerkræsaks til fingerfornemmelse

Køkkenbordet

Sådan fileterer du en laks hjemme på køkkenbordet

Rejemad

Sådan får du lækker rejemad, der smager af rejer

Hummeren

Sådan får du det hele med af hummeren

Artiskok

Sådan får du det bedste ud af din artiskok

Culotte

Sådan undgår du at servere en culotte, der ikke er til at tygge

Garvet

Sådan udskærer du en rå kylling som en garvet husmoder

Kniv er sløv

Sådan ser du, om din kniv er sløv

Der er ikke noget så lækkert som en rejemad med friske, nypillede rejer. Men der går ligesom lidt af fornøjelsen, når hver godbid inkluderer et eksotisk, knasende miks af rygskjold, haleskjold og tarm.

Nuvel, der er nogen, der kan pille over ti rejer på 60 sekunder og ligefrem dyster i disciplinen. Fred være med dem. Det ændrer ikke ved det faktum, at pillearbejdet kan drille, hvis man ikke har den rigtige teknik. På sin vis er rejer dermed ikke anderledes end så meget andet mundgodt her i livet som for eksempel hummer, artiskok, culottesteg, selvfileteret laks, landkylling og andet, der kræver en vis fornemmelse for kniv eller fjerkræsaks, hvis parteringen/udskæringen skal være lige så vellykket som råvaren. Lær teknikken og bliv klogere på din knivblok ved at bladre videre.