luk
...

Køleguide

Hver husstand smider over 100 kilo grøntsager og fødevarer i skraldespanden. År efter år. Ud og ind. Det bliver totalt set til en ordentlig bunke, blandt andet fordi vi ikke opbevarer fødevarerne optimalt. Lær om køleskabets tre zoner her, den kolde, den koldere og den koldeste.

Nu vil vi ikke gennemgå de mange features, der er i et moderne køleskab som justerbare fødder, kompressor og mekanisk betjening, men alene koncentrere os om de tre zoner, de tre gradeområder, der oftest er i et køleskab: +8° C, +5° C, 0° C. For det er graderne, der er essentielle, når man skal forkæle sine fødevarer.

Så mange dage kan dine fødevarer holde sig i 0-Zone skuffen

Få mere ud af dine fødevarer

Frugt

Æbler op til 180 dage
Pærer, kiwi op til 120 dage
Vindruer, kvæde op til 90 dage
Ferskner op til 30 dage
Ribs, stikkelsbær, blommer op til 21 dage
Abrikos, blåbær, kirsebær op til 14 dage
Hindbær, jordbær op til 3-5 dage

Kød

Pølser, pålæg, oksekød, svinekød, kalvekød, frisk kød op til 7 dage
Fjerkræ op til 5 dage
Fisk op til 4 dage
Skaldyr op til 3 dage

Grøntsager

Kål, hvidløg og gulerødder
op til 180 dage
Selleri og urter op til 30 dage
Salathoved, blomkål, julesalat, rabarber op til 21 dage
Spirer, asparges, grønkål, kinakål, kålroe, radiser op til 14 dage
Løg, champignons, spinat, ærter op til 7 dage

Diverse

Mælk op til 7 dage
Smør op til 30 dage
Ost op til 30 dage