Gør madlavning med børn til en leg - Gorenje

Gør madlavning med børn til en leg

FAMILY SIMPLIFIED
12.6.2017
Her er en guide til hvordan du gør madlavning med børn til en leg - både for de voksne og de små. De fleste børn elsker at være med i køkkenet for at bage og lave mad: de får lov at bruge hænderne, de får lov at rode i køkkenet og der er masser af plads til kreativitet. For ikke at nævne følelsen af at skabe et resultat – alt sammen en masse sjov!

Tag dig god tid
Forvent alt tager længere tid end det ellers ville. Afsæt ekstra tid og husk på, især for mindre børn, at rejsen er lige så sjovt som destination. Forvent alt tager længere tid end det ellers ville. Afsæt ekstra tid og husk på, især for mindre børn, at rejsen er lige så sjovt som destination.

Planlæg
Vælg en passende opskrift på noget børnene kan lide, og hvor de let kan involveres. Du kan evt. lave lidt af forberedelserne, inden børnene inviteres i køkkenet.

Lav en mini-madlavning station
Giv børnene en taburet så de bedre kan se og giv dem plads ved køkkenbordet væk fra glas, æg, kød, fisk og skarpe redskaber. Så vil de føle sig mere i kontrol og involveret.

Det vil rode!
Madlavning roder – især når børn er med. Du kan undgå for meget svineri ved at dække gulvet af under arbejdsstationen. I sidste ende vil alle have det sjovere, hvis du bare slappe af og rydder op til sidst. Det er lettere for alle hvis du involverer børnene i oprydningen – også lærer dit barn lidt om at rydde op efter sig.

Tal sammen
Tal om ingredienser og hvor de kommer fra, om madlavningsprocesser og teknikker. Mel kommer fra korn. Æg fra en kylling. Æbler bliver høstet i efteråret. Og glem ikke hygiejne: hænderne skal vaskes før og efter de har rørt rå fødevarer. Involver kun børnene så meget som de ønsker. At ælte 30 boller kan være sjovt i et minut, men efter fem forsøg, kan det blive kedeligt for de små. Og forvent ikke kulinarisk perfektion. Accepter at ikke alle børn kan lide at lave mad. Alligevel kan børn sagtens deltage ved vaske op, dække bordet og smage maden til.

Go', bedre, bedst til brød

Der findes ikke noget bedre end duften af nybagt brød. Her på siden vil vi gøre vores for at udbrede den gode nordiske brødtradition, så vi sammen kan få mere ud af vores ovne.

Vores ovne kombinerer moderne teknik og design med egenskaber fra traditionelle stenovne. Kombinationen af klassiske og moderne egenskaber gør ovnene uundværlige for alle, som ønsker et perfekt resultat hver gang – ikke mindst dem, der vil have brød så perfekte, som i traditionelle stenovne. Det er derfor, vi siger, at vi er 'bedst til brød'

Du vil derfor kunne finde alt fra opskriften på det perfekte rugbrød til tips om æltning og hævning. Velbekomme! 

Læs også

Udforsk andre Life Simplified emner