Sorte skønheder til designerkøkkenet

28.5.2008

Mat aluminium og kulsort glas går hånd i hånd med intelligente finesser i Gorenjes nye køkkenhvidevareserie: Gorenje Pininfarina Black. Bag designet står det italienske designhus Pinin-farina, som er kendt for samarbejdet med Ferrari. Sammen med Gorenje har de skabt en ’limited edition’, der sætter streg under sort som fremtidens køkkenfarve.

Innovativt design og gennemprøvet teknologi er i højsædet i samarbejdet mellem Gorenje og det italienske designhus Pininfarina. Resultatet er en serie køkkenhvidevarer, der er så eksklu-sive, at de udbydes som en ’limited edition’.

Sort er den nye hvide

Og eksklusivitet er netop det helhedsindtryk, serien efterlader. I den sammenhængende serie af elementer går den sorte farve igen, kun afbrudt af de dekorative, lysende displays. I al sin enkelhed er Gorenje Pininfarina Black en køkkenserie, der skaber ro og sammenhæng i køk-kenets indretning. Designer og leder af Pininfarina, Paolo Pininfarina, mener, at sort er den nye hvide inden for køkkenhvidevarer:
"Sort signalerer udsøgt luksus og elegance. Gorenje Pininfarina Black passer jo helt oplagt ind i et nyt og moderne byggeri, men den vil også passe smukt ind i en ældre penthouselejlighed eller i en gammel historisk bygning."

Design og innovation går hånd i hånd

Hvert enkelt element i Gorenje Pininfarina Black serien fremstår som et gennemført stykke højteknologisk design. Her er ikke efterladt noget at ønske hos selv den mest inkarnerede el-sker af madlavning i skønne og funktionelle omgivelser.

Eksempelvis kan fremhæves den avancerede touch-screen funktion i køle/fryseskabet. Med en enkel berøring tændes lyset bag den sorte glasfront, og gennem glasset ses nu de friske mad-varer, som inviterer til kreative kokkerier.

Køleskabets revolutionerende touch-screen-funktion giver samtidig adgang til et væld af mad-opskrifter, bagetips og stegetricks. Så bliver man i tvivl om, hvor længe man skal stege culotten eller bage yndlingskagen, er der hjælp at hente i den danske betjeningsmenu.

En anden nyskabelse i serien er den såkaldte ’Zero’n’Fresh’. En skuffe nederst i køleskabet, som er særligt udviklet til opbevaring af grøntsager, frugt og kød. Her kan de gode råvarer hol-de sig sprøde og friske i op til tre gange så lang tid som ved almindelig køleskabstemperatur.

I Gorenje Pininfarina Black serien fås køle/fryseskab, emhætte, gas-, induktions- eller glaske-ramiske kogeplader, indbygningsovn samt dekorative paneler til både mikroovn og opvaske-maskine. Gorenjes Pininfarina Black Collection forhandles af en række førende køkkenbutikker over hele landet. Nærmeste forhandler oplyses på telefon 36 72 11 33.