The Food Clubs fuldkornshveder - Gorenje
luk
...

The Food Clubs fuldkornshveder

BEDST TIL BRØD
20.4.2016
Det er en dansk tradition at spise varme hveder aftenen før Store Bededag. Oprindeligt så kommer traditionen fra at der blev bagt hveder, som folk kunne tage med hjem og varme dagen efter, fordi bagerne ikke måtte arbejde på Store Bededag. Den danske madblogger, The Food Club, har lavet sit bud på nogle lækre fuldkornshveder, som du kan spise på Store Bededag og alle andre dage på året.

Du skal bruge

20 stk.

2½ dl vand
2 dl Letmælk
½ dl kærnemælk
½ pk gær (25 g)
1 æg
½ tsk. Salt
½ spsk sukker
3 tsk. stødt kardemomme
200 g grahamsmel (eller hvid hvedemel)
800 g hvedemel
50 g smør (blødt)

Pensling:
Mælk

Sådan gør du

1. Lun vand, mælk og kærnemælk i en gryde, og rør gæren ud heri. Tilsæt æg, salt, sukker og kardemomme og rør rundt. Tilsæt det meste af melet – rør dejen på en røremaskine i et par min. Tilsæt det sidste mel, hvis dejen er for våd. Hak smørret i små stykker, og kom dem i dejen. Ælt dejen i 5 min på røremaskine.
 
2. Lad dejen hæve tildækket på et lunt sted i 2 timer.
 
3. Form dejen til 20 boller, og sæt dem på en bageplade med bagepapir – de skal stå tæt, men ikke røre hinanden. Lad bollerne hæve et lunt sted i 2 timer.
 
4. Pensl bollerne med mælk, og bag dem ved 220 grader i ca. 15 min. Afkøl bollerne på en bagerist.

Bliv ekspert i brød med Gorenje

Del dine bageresultater på Instagram med #bedsttilbroed

#bedsttilbroed

Mindre
Gorenje social medias
FØLG OS PÅ FACEBOOK
FØLG OS PÅ FACEBOOK
FØLG OS PÅ FACEBOOK

Følg Bedst til brød på Facebook og bliv inspireret med opskrifter, bagetips og gode brødoplevelser.

#bedsttilbroed

FØLG OS PÅ INSTAGRAM
FØLG OS PÅ INSTAGRAM
FØLG OS PÅ INSTAGRAM

Følg Bedst til brød på Instagram og bliv inspireret med opskrifter, bagetips og gode brødoplevelser.

#bedsttilbroed