luk
...
Surdejsboller med ølandshvede

Sådan gør du

Rør gær, vand og surdej sammen. Tilsæt salt, havregryn og groft ølandshvede, og rør det sammen på en røremaskine. Tilsæt hvedemel lidt ad gangen, og justér evt. mængden. Der kan være stor forskel på mel og melets sugeevne, så målene er blot vejledende.

Start ud med lav hastighed på røremaskinen, og sæt mere turbo på efterhånden. Når dejen slipper skålens kanter og begynder at være smidig og danne tråde, kan du lave en glutenprøve, som i al sin enkelhed går ud på at tage et stykke dej og strække det ud mellem fingrene, uden at det går i stykker. Hvis du ikke kan det, skal dejen æltes i længere tid. Når dejen er æltet godt, ca. 8-10 minutter (den må endelig ikke være for tør), kommes den i en lukket beholder med en smule olie i bunden og sættes på køl natten over eller i 10-20 timer.

Tag dejen ud af køleskabet, og vend den ud på et meldrysset bord. Form dejen til brød eller boller. Bollerne kan vendes i en blanding af kerner og frø, inden de sættes i ovnen. Det er vigtigt, at ovnen er supervarm, dvs. ca. 250 grader, før bollerne sættes ind. Bag bollerne i ca. 15-20 minutter, til de har en sprød og gerne mørk overflade. Hvis du har en bagesten, så brug endelig den.

Foto & opskrift: Ditte Ingemann

Instagram

Antal brød

8-10 stk.

Du skal bruge

5 g gær
4 dl koldt vand
¾ dl surdej
2 tsk. havsalt
Ca. 200-250 g ølandshvedemel, groft
1 dl havregryn
Ca. 300 g ølandshvedemel

Del dine bageresultater på Instagram med #bedsttilbroed

#bedsttilbroed

Mindre
Gorenje social medias
FØLG OS PÅ FACEBOOK
FØLG OS PÅ FACEBOOK
FØLG OS PÅ FACEBOOK

Følg Bedst til brød på Facebook og bliv inspireret med opskrifter, bagetips og gode brødoplevelser.

#bedsttilbroed

FØLG OS PÅ INSTAGRAM
FØLG OS PÅ INSTAGRAM
FØLG OS PÅ INSTAGRAM

Følg Bedst til brød på Instagram og bliv inspireret med opskrifter, bagetips og gode brødoplevelser.

#bedsttilbroed