Snoet speltbrød med dadelfyld - Gorenje
luk
...

Snoet speltbrød med dadelfyld

BEDST TIL BRØD
27.10.2016

Du skal bruge

1 brød

Dej:
25 g gær
3 spsk. kokosolie
1 dl mælk
1 æg
2 spsk. kokossukker
230-250 g fuldkornsspelt
½ tsk. salt

Dadel-remonce:
4 spsk. kokosolie
1 spsk. stødt kanel
8 bløde dadler uden sten

Sådan gør du

Start med at smuldre gæren i en skål. Varm kokosolie op til den smelter, og tilsæt mælk. Hæld det over gæren, og rør den ud deri. Tilsæt æg og kokossukker, og rør det hele godt sammen. Tilsæt mel og salt, men hold lidt af melet tilbage, da dejen endelig ikke må blive for tør. Ælt dejen godt sammen, og så snart den føles smidig og blød, kommes den tilbage i skålen og hæver et lunt sted i ca. 1 time.

Mens dejen hæver, laves fyldet. Kom kokosolie, kanel og dadler i en blender eller minihakker, og blend massen rigtig godt sammen.

Når dejen har hævet, vendes den ud på et meldrysset bord og rulles ud til en aflang firkant, ca. 25x50 cm. Smør remoncen ud på hele overfladen, og rul dejen sammen – rul på den lange side, og kom dejen på en bageplade, beklædt med bagepapir. Når dejen er rullet stramt sammen til en aflang “pølse”, skæres eller klippes ned igennem dejen, undtagen et par cm i toppen. Dejen skal nærmest ligne et par bukser. Flet buksebenene sammen til en fletning, og form den til en krans, hvor begge ender mødes.

Bag brødet ved 200 grader i ca. 20 minutter. Brødet smager dejligt lunt og friskbagt, men kan sagtens lunes igen dagen efter.


Foto & opskrift: Ditte Ingemann

Bliv ekspert i brød med Gorenje

Del dine bageresultater på Instagram med #bedsttilbroed

#bedsttilbroed

Mindre
Gorenje social medias
FØLG OS PÅ FACEBOOK
FØLG OS PÅ FACEBOOK
FØLG OS PÅ FACEBOOK

Følg Bedst til brød på Facebook og bliv inspireret med opskrifter, bagetips og gode brødoplevelser.

#bedsttilbroed

FØLG OS PÅ INSTAGRAM
FØLG OS PÅ INSTAGRAM
FØLG OS PÅ INSTAGRAM

Følg Bedst til brød på Instagram og bliv inspireret med opskrifter, bagetips og gode brødoplevelser.

#bedsttilbroed