luk
...
Minirugbrød med brændenælder
Det er endelig forår, og brændenældens første skud er spiseklare. Her er The Food Clubs bud på, hvordan de lysegrønne og mineralrige blade kan forvandle dine rugbrødsboller til smagfulde vitaminbomber.

Antal brød

8-10 stk.

Du skal bruge

1 dl surdej
1 hvidtøl
15 g gær
2 tsk. salt
1 spsk honning
Ca. 400 g rugmel
Ca. 125 g hvedemel
1 spsk hørfrø
1 håndfuld brændenælder

Sådan gør du

Rør gær, surdej og hvidtøl sammen og tilsæt honning, salt, rugmel og hørfrø. Brug en røremaskine til at ælte dejen eller ælt den med hænderne – hvedemel tilsættes lidt ad gangen.

De rengjorte brændenælder grofthakkes og æltes i dejen, som gerne skulle ende med at være smidig, blød og kun klistre en smule til hænderne. Sæt dejen på køl i en lukket beholder natten over, eller lad den hæve på køkkenbordet et par timer.

Dejen formes til små rugbrød, ca. 8-10 stk., og de efterhæver 30 minutter på bagepladen. Inden de kommes i ovnen kan de ridses med en kniv og drysses med rugmel.

Bollerne bages i 15-20 minutter ved 200 grader og er super skønne når de er lune, men de kan også sagtens varmes næste dag.


Foto & opskrift: Ditte Ingemann, Madblogger

Bliv ekspert i brød med Gorenje

Del dine bageresultater på Instagram med #bedsttilbroed

#bedsttilbroed

Mindre
Gorenje social medias
FØLG OS PÅ FACEBOOK
FØLG OS PÅ FACEBOOK
FØLG OS PÅ FACEBOOK

Følg Bedst til brød på Facebook og bliv inspireret med opskrifter, bagetips og gode brødoplevelser.

#bedsttilbroed

FØLG OS PÅ INSTAGRAM
FØLG OS PÅ INSTAGRAM
FØLG OS PÅ INSTAGRAM

Følg Bedst til brød på Instagram og bliv inspireret med opskrifter, bagetips og gode brødoplevelser.

#bedsttilbroed