Knækbrød uden mel - Gorenje
luk
...
Knækbrød uden mel
Vi har knækket koden til det perfekte brød. Den norske blogger Enestående Mat har givet os hendes opskrift på disse lækre knækbrød uden mel.

Antal brød

24 stk./2 plader

Du skal bruge

1,5 dl solsikkefrø
1,5 dl græskarkerner
1,5 dl sesamfrø
1,5 dl hørfrø
1,5 dl klid (eller forskellige finthakkede nødder)
1 spsk. nigellafrø (eller andre krydderier, se tips nedenfor)
1,5 tsk. salt
4 æg (ca. 200 g)
20 g vand
Himalayasalt (valgfrit)

Sådan gør du

Sæt ovnen på 160 grader varmluft. Bland alle tørre ingredienser i en skål (på nær det grove salt). Tilsæt lidt mindre salt, hvis du ønsker at drysse himalayasalt ovenpå. Pisk æg og vand sammen, til de danner en luftig æggestand, og rør derefter massen sammen med frøene i skålen. Fordel massen på to bradepander, der er dækket af bagepapir, og brug en spatel til at smøre massen jævnt ud. Målet er at opnå et passende tyndt lag knækbrød, der er jævnt over det hele. Drys med lidt grovkornet himalayasalt til sidst.

Begge bradepander kan bages på samme tid, hvis du har varmluftsovn. Placer bradepanden i ovnen, og bag massen i 15 minutter. Tag bradepanderne ud, og brug et pizzahjul (eller en kniv) til at skære tilpas store knækbrød ud. Skru temperaturen ned til 100 grader, og bag videre i ca. 15-30 minutter, indtil knækbrødene er tørre og sprøde. Pas på, at knækbrødene ikke bliver for mørke. Dæk eventuelt bradepanderne med bagepapir under bagningen, hvis der er risiko for, at knækbrødene bliver brændt.

Opbevar knækbrødene mørkt og tørt, gerne i en kagedåselignende beholder, og tag dem frem til morgenmad, frokost, aftensmad eller brug dem knust over yoghurt, som mellemmåltid, smør din foretrukne ost på, og lad det knase så højt, så det vækker naboen ...

Tips til andre krydderier/urter:
Jeg tilsætter gerne nigellafrø for at få en ekstra god smag. Nigellafrø kan normalt fås i specialbutikker eller importforretninger. Ellers kan tørrede urter og frø anvendes til at variere med. Ristede fennikelfrø, kommen eller korianderfrø giver et spændende knækbrød. Tørret oregano eller tørret timian er også gode muligheder. Eller måske har du noget røget havsalt eller trøffelsalt liggende? Mulighederne er mange.


Foto & opskrift: Anne Cathrine Gulbrandsen, Madblogger

Bliv ekspert i brød med Gorenje

Del dine bageresultater på Instagram med #bedsttilbroed

#bedsttilbroed

Mindre
Gorenje social medias
FØLG OS PÅ FACEBOOK
FØLG OS PÅ FACEBOOK
FØLG OS PÅ FACEBOOK

Følg Bedst til brød på Facebook og bliv inspireret med opskrifter, bagetips og gode brødoplevelser.

#bedsttilbroed

FØLG OS PÅ INSTAGRAM
FØLG OS PÅ INSTAGRAM
FØLG OS PÅ INSTAGRAM

Følg Bedst til brød på Instagram og bliv inspireret med opskrifter, bagetips og gode brødoplevelser.

#bedsttilbroed