luk
...

Kardemommesnurrer med blåbær

Sådan gør du

Rør blødt smør, kokossukker, salt og kardemomme sammen i en skål. Lun mælken i en lille gryde. Hæld mælken over gæren i en skål, og rør indtil gæren er opløst. Hæld mælk og gær over i skålen med smørblandingen, og rør det hele godt sammen. Tilsæt mel lidt ad gangen – dejen skal være smidig og en lille smule klisteret. Når dejen er æltet godt igennem, stilles den et lunt sted og hæver i ca. 45 minutter.

Mens dejen hæver, røres ingredienserne (undtagen blåbær) til remoncen godt sammen.

Når dejen har hævet, rulles den ud på et meldrysset bord til en firkant på ca. 45x55 cm. På den ene halvdel af firkanten fordeles remoncen og frosne blåbær, og dejen foldes sammen på midten. Skær lange strimler (2 – 3 cm i bredden), sno dem, og slå en knude på hver strimmel. Læg dem på en bageplade med bagepapir, og lad dem hæve i ca. 30 minutter, hvorefter de pensles med æg og drysses med mandelflager.

Bages ved 225 grader varmluft i ca. 10 minutter.

Foto og opskrift: Ditte Ingemann

Instagram

Antal brød

18 stk.

Du skal bruge

Dej:
100 g blødt smør
60 g kokossukker (alm. sukker kan bruges)
Et nip salt
1 tsk. stødt kardemomme
3 dl rismælk (alm. mælk kan bruges)
30 g gær
Ca. 500 – 560 g sigtet speltmel

Remonce:

115 g blødt smør
40 g kokossukker
2 tsk. stødt kanel
1 tsk. ren vaniljepulver
ca. 4 spsk. frosne blåbær

Andet:

1 æg til pensling
Mandelflager til topping

Del dine bageresultater på Instagram med #bedsttilbroed

#bedsttilbroed

Mindre
Gorenje social medias
FØLG OS PÅ FACEBOOK
FØLG OS PÅ FACEBOOK
FØLG OS PÅ FACEBOOK

Følg Bedst til brød på Facebook og bliv inspireret med opskrifter, bagetips og gode brødoplevelser.

#bedsttilbroed

FØLG OS PÅ INSTAGRAM
FØLG OS PÅ INSTAGRAM
FØLG OS PÅ INSTAGRAM

Følg Bedst til brød på Instagram og bliv inspireret med opskrifter, bagetips og gode brødoplevelser.

#bedsttilbroed