Kanelsnurrer - Gorenje
luk
...

Kanelsnurrer

BEDST TIL BRØD
14.10.2015
Denne opskrift stammer fra norske Morten Schakenda fra Bakeriet i Lom. Utallige forsøg på at bage kanelsnurrer i Meyers bageri uden adgang til den rigtige opskrift gav ikke det ønskede resultat, så til sidst måtte vi en tur ud i den norske vildmark for at hente denne opskrift, som Morten gavmildt delte med os. Den får du del i her. 

Du skal bruge

12 stk.
5 dl kold sødmælk
50 g gær
1 æg
1 kg hvedemel
150 g sukker
10 g salt
15 g stødt kardemomme
150 g smør

Fyld:  
200 g blødt smør
200 g sukker
20 g. stødt kanel

Desuden:
1 sammenpisket æg til pensling
lidt sukker til at drysse med

Sådan gør du

Hæld kold mælk i en skål, og rør gæren ud heri. Tilsæt æg, hvedemel, sukker, salt og kardemomme, og ælt dejen, til den er helt glat og blank og slipper skålen. Det tager ca. 7-8 minutter på en røremaskine, som skal indstilles på lav hastighed (se tip for håndæltning). Skær smørret i små terninger, og kom dem i dejen, som nu skal æltes, til den er blank og glat – det tager ca. 7-8 minutter (de lange æltetider er meget afgørende for det færdige resultat). Lad herefter dejen hvile lunt i 1 ½ time med et klæde over, så den hæver lidt op.

Slå dejen ned til en fast klump, pak den ind i husholdningsfilm, og lad den køle af i køleskabet i mindst 1 time. Imens dejen hviler, så rør blødt smør, sukker og kanel sammen til en remonce. Vend dejen ud på et meldrysset bord, og rul den ud til et rektangel på ca. 30 x 60 cm. Smør remoncen ud over dejpladen, så den er jævnt fordelt.
 
Fold en tredjedel af dejen ind mod midten, og fold den anden tredjedel indover den første, så du har 3 lag dej. Rul nu dejen ud igen til ca. 30 x 30 cm, og skær den i 12 strimler, der er 30 cm lange og ca. 2,5 cm brede. Sno hver strimmel ved at tage fat i hver ende, og sno dejen modsat fra hver ende, så den får 6-7 snoninger. Tryk ikke så hårdt, at du klemmer remoncen ud.

Tag den snoede dejstrimmel op med den ene hånd, og sno den 2 gange om din anden hånds pege- og langefinger. Læg den resterende dejsnip henover de to snoringer, placér den mellem din pege- og langefinger, og træk fingrene til dig, så snippen hæftes ind i kanelsnurren. Sæt kanelsnurrerne på et par bageplader med bagepapir, så snoningerne vender opad. Lad kanelsnurrerne hæve lunt og tildækket til dobbelt størrelse. Pensl kanelsnurrerne med æg, og bag dem ved 200° i ca. 12–14 minutter. Afkøl kanelsnurrerne på en rist.
 
Tip

Du kan godt ælte dejen i hånden, hvis du ikke har en røremaskine: Her skal du blot ælte dejen uden at vente med at tilsætte smørret. Ælt først i en skål i et par minutter, og kom så dejen ud på bordet, og ælt videre der. Dejen kan klistre ret meget, men bliv ikke fristet til at tilsætte mere mel, den skal nok samle sig. Ælt i 3-4 minutter, hold pause i 10-15 minutter, og bliv ved på den måde, til dejen bliver glat og elastisk.


Opskriften er udarbejdet af Meyers Madhus.

Bliv ekspert i brød med Gorenje

Del dine bageresultater på Instagram med #bedsttilbroed

#bedsttilbroed

Mindre
Gorenje social medias
FØLG OS PÅ FACEBOOK
FØLG OS PÅ FACEBOOK
FØLG OS PÅ FACEBOOK

Følg Bedst til brød på Facebook og bliv inspireret med opskrifter, bagetips og gode brødoplevelser.

#bedsttilbroed

FØLG OS PÅ INSTAGRAM
FØLG OS PÅ INSTAGRAM
FØLG OS PÅ INSTAGRAM

Følg Bedst til brød på Instagram og bliv inspireret med opskrifter, bagetips og gode brødoplevelser.

#bedsttilbroed