Halloween heksefingre af vaniljekiks, hindbærmarmelade og mandler - Gorenje
luk
...

Halloween heksefingre af vaniljekiks, hindbærmarmelade og mandler

BEDST TIL BRØD
30.10.2017
Halloween er over os og uhyggeligt bagværk skal der til. De her appetitlige heksefingre er populære blandt børn og barnlige sjæle. En sød vaniljekikse-dej forvandlet til (u)lækre heksefingre. Heksefingrene er supernemme at lave, og de smager skønt.

Du skal bruge

Heksefingre:
15-20 stk.
150 g hvedemel
50 g grahamsmel
100 g koldt smør
1 vaniljestang
80 g sukker
½ tsk. bagepulver
1 knsp. salt
4-5 tsk. Vand

Hindbærmarmelade (du kan lave den selv eller købe en):
100 g frosne hindbær
25 g sukker
½ stang vanilje

Derudover:
10 smuttede mandler
Kakaopulver

Sådan gør du

Først kommes mandlerne i kogende vand. Lad dem koge i få minutter til skallen løsner sig fra mandlen. Skyl mandlerne med koldt vand og smut dem. Halver dem med en skarp kniv, der sættes ind i mandles naturlige deling.

Hindbærmarmelade:
Kom alle ingredienserne i en gryde og lad den simre til alle hindbærrene er bristet, og marmeladen tykner en smule. Det tager 10-15 minutter. Kom marmeladen på et skoldet glas og lad den køle, til den skal bruges.

Kiksefingrene:
Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Kom smør og mel i en skål og smuldre det sammen. Flæk vaniljestangen på langs. Skrab vaniljekornene ud med en kniv og mos dem sammen med en spsk. sukker, så kornene deler sig. Kom sukker, vaniljesukker, bagepulver og salt i og rør det sammen. Saml kiksedejen med 4-5 tsk. vand. Tag kiksedejen ud på bordet og vej den af i kugler på 15-20 gram. Rul hver kugle dej til en fingers længde, kom den på et stykke bagepapir på en bageplade og form dejen som en finger. Fingrene hæver under bagning, så lav dem ikke alt for tykke. Pres en halv mandel ned i toppen af hver finger, så der laves en fordybning. Fjern mandlen igen inden, du bager heksefingrene. Mandlerne sættes først fast til sidst efter bagning, men der skal laves en fordybning inden, du bager heksefingrene. Med en (ægte) finger dyppes en smule kakaopulver på hver heksefinger.

Bag heksefingrene i 10-15 minutter, til de er gyldne. Lad dem køle af på en rist. Kom en smule hindbærmarmelade i fordybningen og placer en halv mandel ovenpå. Tryk forsigtigt, så mandlen bliver på plads. Lav fordybninger ved knoerne med en kniv. Nu kan heksefingrene nydes og skræmme livet af alle dine Halloween-gæster.


Foto og opskrift: Cathrine Brandt, madblogger

Every detail matters

Er du klar til at skabe nogle mindeværdige øjeblikke i dit køkken?

Med de nye Gorenje HomeMade komfurer kan du tilberede dine yndlingsretter som i en traditionel stenovn. Vi har designet vores komfurer med en række nye funktioner og forbedret design. Det hele ligger i de små detaljer, som gør dit liv enklere.

Go', bedre, bedst til brød

Der findes ikke noget bedre end duften af nybagt brød. Det skyldes måske, at mange forbinder brød med hygge i familien eller andre uhøjtidelige stunder. 

Brød kan spores helt tilbage til stenalderen, og her på siden vil vi gøre vores for at udbrede den gode nordiske brødtradition, så vi sammen kan få mere ud af vores ovne. Du vil derfor kunne finde alt fra opskriften på det perfekte rugbrød til tips om æltning og hævning. Velbekomme! 

Læs også

Del dine bageresultater på Instagram med #bedsttilbroed

#bedsttilbroed

Mindre
Gorenje social medias
FØLG OS PÅ FACEBOOK
FØLG OS PÅ FACEBOOK
FØLG OS PÅ FACEBOOK

Følg Bedst til brød på Facebook og bliv inspireret med opskrifter, bagetips og gode brødoplevelser.

#bedsttilbroed

FØLG OS PÅ INSTAGRAM
FØLG OS PÅ INSTAGRAM
FØLG OS PÅ INSTAGRAM

Følg Bedst til brød på Instagram og bliv inspireret med opskrifter, bagetips og gode brødoplevelser.

#bedsttilbroed