luk
...

Græskarkerne-stykker med emmer

De lækre græskarkerne-stykker med emmer kan bruges som tilbehør til supper og råkostsalater.  Fuldkornsemmer har et højt indhold af E-vitamin, som er vigtig for immunforsvaret og funktionen af nerver. Så du kan med god samvittighed spise dig mæt i disse sprøde græskarkerne-stykker.

Sådan gør du

Rør gæren ud i vandet, tilsæt honning, salt og olie samt alle kerner, hvid hvedemel og fuldkornsemmer. Dæk skålen med plastfilm, sæt den i køleskab og lad den hæve natten over. Tag dejen ud ca. 1 time, før den skal bages. Ælt dejen let med yderligere emmermel, form den til en rulle, som skæres i 10 skiver, der lægges på plader med bagepapir. Drys med græskarkerner og salt. Lad den efterhæve i 10-15 min. Bages gyldne ved 250° i 15- 18 minutter og afkøles derefter på en bagerist.

Fuldkornsemmer giver et mørkt og aromatisk brød. Det har højt indhold af E-vitamin og folinsyre. Egner sig godt til at bage i forme som en blød dej.

Energi pr. stk.: 260 kcal, fedt 30%, protein 14%, kulhydrat 56%.

Instagram

Antal brød

10 stk.

Du skal bruge

15 g gær
4 dl vand
1 spsk honning
1 spsk flaget havsalt
1 spsk olivenolie
50 g hvedekerner eller forkogte speltkerner
50 g solsikkekerner
50 g salte, ristede græskarkerner
25 g hørfrø
200 g hvid hvedemel
200 g økologisk fuldkornsemmermel (Aurion)

Drys:
25 g grofthakkede, salte græskarkerner
flaget havsalt

Del dine bageresultater på Instagram med #bedsttilbroed

#bedsttilbroed

Mindre
Gorenje social medias
FØLG OS PÅ FACEBOOK
FØLG OS PÅ FACEBOOK
FØLG OS PÅ FACEBOOK

Følg Bedst til brød på Facebook og bliv inspireret med opskrifter, bagetips og gode brødoplevelser.

#bedsttilbroed

FØLG OS PÅ INSTAGRAM
FØLG OS PÅ INSTAGRAM
FØLG OS PÅ INSTAGRAM

Følg Bedst til brød på Instagram og bliv inspireret med opskrifter, bagetips og gode brødoplevelser.

#bedsttilbroed