luk
...
Et anderledes rugbrød af The Food Club
The Food Club har lavet et anderledes rugbrød med spændende smag af fennikel og spidskommen, som er rigtig godt til grove sandwichs. Det indeholder fuldkornsrugmel, som er det bedste du kan bage med, hvis du ønsker et brød, der både mætter og kan holde sig frisk længe.

Sådan gør du

Rør gæren ud i lidt af vandet sammen med kaffepulveret. Tilsæt resten af ingredienserne, men hold lidt af hvedemelet tilbage. Ælt dejen godt igennem med så meget af melet, som den kan tage. Lad dejen hæve lunt og tildækket i en times tid. Del og form dejen til to kugler, læg dem på en plade med bagepapir, pensl dem med vand og drys rugflager på. Lad brødene efterhæve i ca. 20 minutter, før de bages ved 175°-200° i 40-45 minutter. Lad brødene afkøle på en bagerist.

Energi pr. skive: 110 kcal, fedt 13%, protein 11%, kulhydrat 76%

Instagram

Antal brød

2 stk. giver ca. 40 skiver

Du skal bruge

50 g gær
1 spsk. instant-kaffe
6 dl lunken vand
50 g smeltet smør
1 spsk. salt
3 spsk. mørk sirup, evt. malts sirup
½ spsk. æbleeddike
1 spsk. groft knust kommen
1 spsk. groft knust fennikel
50 g knækkede rugkerner
400 g fuldkornsrugmel, evt. Vildrug fuldkornsmel
250 g fuldkornshvede eller speltmel
400-450 g hvedemel
2-3 spsk. rugflager vand

Del dine bageresultater på Instagram med #bedsttilbroed

#bedsttilbroed

Mindre
Gorenje social medias
FØLG OS PÅ FACEBOOK
FØLG OS PÅ FACEBOOK
FØLG OS PÅ FACEBOOK

Følg Bedst til brød på Facebook og bliv inspireret med opskrifter, bagetips og gode brødoplevelser.

#bedsttilbroed

FØLG OS PÅ INSTAGRAM
FØLG OS PÅ INSTAGRAM
FØLG OS PÅ INSTAGRAM

Følg Bedst til brød på Instagram og bliv inspireret med opskrifter, bagetips og gode brødoplevelser.

#bedsttilbroed