luk
...

Byens bedste mysliboller

Disse sunde mysliboller er med appelsin & tranebær, som giver dem en naturlig sødme, samtidig med at de mætter. De er gode på morgenbordet og som et sundt mellemmåltid til hele familien. 

Sådan gør du

Hæld kogende vand over mysli, tranebær og appelsinskal. Lad det trække til væsken er afkølet til 37°, og rør så gæren ud heri. Tilsæt yoghurt, honning, olie og salt. Rør derefter melet i lidt ad gangen. Dejen skal være sammenhængende, men stadig våd. Drys lidt mel over, og dæk skålen med plastfilm. Sæt dejen i køleskabet, og lad den hæve i mindst 4 timer, men helst natten over. Form bollerne med en ske på en plade beklædt med bagepapir. Drys en lille smule mel over bollerne, og bag dem gyldne i ovnen ved 225° i ca. 20 minutter.

Grahamsmel er et meget sundt fuldkornsprodukt. Ønsker du ekstra luftige boller, kan du erstatte 50 g af det grove mel med hvedemel.

Tip

For ekstra power kan du blande et par spsk. gojibær i dejen.

Energi pr. stk.: 225 kcal, fedt 14%, protein 12%, kulhydrat 74%

Instagram

Antal brød

10 stk.

Du skal bruge

175 g mysli (gerne med tørrede frugter, nødder og kerner og flager)
50 g soltørrede tranebær
revet skal af ½ ubehandlet appelsin eller mandarin
5 dl kogende vand
1 dl yoghurt Thise 1%
15 g gær
1 spsk. flydende honning
1 spsk. rapsolie
1 spsk. flaget havsalt
350 g grahamsmel eller grahamsspeltmel
50 g hvedemel

Del dine bageresultater på Instagram med #bedsttilbroed

#bedsttilbroed

Mindre
Gorenje social medias
FØLG OS PÅ FACEBOOK
FØLG OS PÅ FACEBOOK
FØLG OS PÅ FACEBOOK

Følg Bedst til brød på Facebook og bliv inspireret med opskrifter, bagetips og gode brødoplevelser.

#bedsttilbroed

FØLG OS PÅ INSTAGRAM
FØLG OS PÅ INSTAGRAM
FØLG OS PÅ INSTAGRAM

Følg Bedst til brød på Instagram og bliv inspireret med opskrifter, bagetips og gode brødoplevelser.

#bedsttilbroed