luk
...

Æltefrit rugbrød med chiafrø

Det æltefrie rugbrød med chiafrø er en ny udgave af den traditionelle æltefrie metode at bage brød på. Med en minimal arbejdsindsats bliver du belønnet med en sprød og lækker skorpe.

Ved at bruge denne opskrift får brødet en dejlig smag af rug og alt det gode fra chiafrøene. Frøene er fantastiske til både børn og voksne, som ikke er vilde med store frø/kerner, da de er så små, at du næsten ikke bemærker dem.

Sådan gør du

1. Sæt skålen på vægten, og hæld alle de tørre ingredienser i. Hæld derefter vand i skålen, og rør hurtigt sammen. Læg et klæde over dejen, sæt skålen på køkkenbordet, og lad den hæve i 12 til 18 timer natten over.

2. Når dejen er færdig med at hæve, så tager du en dejskraber og vender dejen et par gange. Derefter lægger du klædet over dejen igen.

3. Sæt en gryde med låg, som du skal bruge til at bage brødet i, ind i ovnen på 250 grader over- og undervarme.

4. Efter cirka 60 minutter, skraber/ hælder du dejen ned i gryden, lægger låg på og sætter den ind i ovnen. Drys lidt mel i bunden af gryden og oven på brødet.

5. Bag brødet i 30 minutter ved 250 grader.

6. Tag låget af, og skru ned til 230 grader. Bag brødet i yderligere 20 minutter.

7. Afkøl brødet på en rist.

8. Når brødet er færdigafkølet, så læg brødet i et rent hviskestykke, da det er sådan, at det holder sig bedst. 

Instagram

Antal brød

22-24 cm gryde

Du skal bruge

175 g groft rugmel
425 g fuldkornsmel
6 dl lunken vand
2 spsk. chiafrø
1 tsk. salt
1 tsk. tørgær
1 spsk. honning

Del dine bageresultater på Instagram med #bedsttilbroed

#bedsttilbroed

Mindre
Gorenje social medias
FØLG OS PÅ FACEBOOK
FØLG OS PÅ FACEBOOK
FØLG OS PÅ FACEBOOK

Følg Bedst til brød på Facebook og bliv inspireret med opskrifter, bagetips og gode brødoplevelser.

#bedsttilbroed

FØLG OS PÅ INSTAGRAM
FØLG OS PÅ INSTAGRAM
FØLG OS PÅ INSTAGRAM

Følg Bedst til brød på Instagram og bliv inspireret med opskrifter, bagetips og gode brødoplevelser.

#bedsttilbroed