Gør madlavning med børn til en leg - Gorenje
luk
...
Gør madlavning med børn til en leg

Her er en guide til hvordan du gør madlavning med børn til en leg - både for de voksne og de små. De fleste børn elsker at være med i køkkenet for at bage og lave mad: de får lov at bruge hænderne, de får lov at rode i køkkenet og der er masser af plads til kreativitet. For ikke at nævne følelsen af at skabe et resultat – alt sammen en masse sjov!

Tag dig god tid

Forvent alt tager længere tid end det ellers ville. Afsæt ekstra tid og husk på, især for mindre børn, at rejsen er lige så sjovt som destination.

Planlæg

Vælg en passende opskrift på noget børnene kan lide, og hvor de let kan involveres. Du kan evt. lave lidt af forberedelserne, inden børnene inviteres i køkkenet.

Lav en mini-madlavning station

Giv børnene en taburet så de bedre kan se og giv dem plads ved køkkenbordet væk fra glas, æg, kød, fisk og skarpe redskaber. Så vil de føle sig mere i kontrol og involveret.

Det vil rode!

Madlavning roder – især når børn er med. Du kan undgå for meget svineri ved at dække gulvet af under arbejdsstationen. I sidste ende vil alle have det sjovere, hvis du bare slappe af og rydder op til sidst. Det er lettere for alle hvis du involverer børnene i oprydningen – også lærer dit barn lidt om at rydde op efter sig.

Tal sammen

Tal om ingredienser og hvor de kommer fra, om madlavningsprocesser og teknikker. Mel kommer fra korn. Æg fra en kylling. Æbler bliver høstet i efteråret. Og glem ikke hygiejne: hænderne skal vaskes før og efter de har rørt rå fødevarer.

Involver kun børnene så meget som de ønsker. At ælte 30 boller kan være sjovt i et minut, men efter fem forsøg, kan det blive kedeligt for de små. Og forvent ikke kulinarisk perfektion. Accepter at ikke alle børn kan lide at lave mad. Alligevel kan børn sagtens deltage ved vaske op, dække bordet og smage maden til.

Instagram

Bliv ekspert i brød med Gorenje

Del dine bageresultater på Instagram med #bedsttilbroed

#bedsttilbroed

Mindre
FØLG OS PÅ FACEBOOK
FØLG OS PÅ FACEBOOK
FØLG OS PÅ FACEBOOK

Følg Bedst til brød på Facebook og bliv inspireret med opskrifter, bagetips og gode brødoplevelser.

#bedsttilbroed

FØLG OS PÅ INSTAGRAM
FØLG OS PÅ INSTAGRAM
FØLG OS PÅ INSTAGRAM

Følg Bedst til brød på Instagram og bliv inspireret med opskrifter, bagetips og gode brødoplevelser.

#bedsttilbroed