luk
...
BagetipsBrødbagerens bedste bageråd
I samarbejde med den gastronomiske entreprenørvirksomhed Meyers Madhus har vi gjort det let at kaste sig ud i brødbagningens ædle kunst. Følger du disse få simple råd, vil intet brød være for stort. 

Døjer du også med at holde din surdej i live?

Det behøver du ikke længere, for vi har fundet en nem løsning, som sikrer dig en frisk surdej.

Start bagningen ved høj temperatur

Hvis du vil have dit fritstående hvedebrød til at løfte sig ekstra flot, skal du starte med at varme din ovn op til maksimum. Brug en bagesten eller alternativt en flad bageplade, og giv ovnen god tid til at varme op (mindst 30 minutter). Når du så skubber brødet, som skal være på et stykke bagepapir, ind på stenen/pladen, får det et varmekick, der får det til at løfte sig ekstra meget. Du kan f.eks. bruge låget fra en pizzaæske som bagespade, når du skal have brødet ind i ovnen. Efter ca. 10 minutter med den høje temperatur, skruer du ned til det, der står i opskriften.

Brug damp - med og uden dampovn

Damp i starten af bagningen gør, at skorpen ikke tørrer ud, og brødet hæver sig bedre uden at sprække. Hvis ud har en dampovn, skal du bruge dampfunktionen de første 5 minutter. Hvis din ovn ikke har dampfunktion, kan du sætte en bradepande i bunden af ovnen, når du varmer ovnen op og så hælde 1 dl vand ind, når du sætter brødet ind og igen 3 minutter senere.

Termometeret er din ven

Den mest præcise måde at bedømme, hvornår brødet er færdigt, er med et termometer, da mange små forhold kan give udsving i bagetiden. Brug gerne et digitalt termometer, og stik spidsen præcis ind i centrum af brødet, når du nærmer dig den fulde bagetid i opskriften. Når temperaturen er oppe på 99-100°, er dit hvedebrød færdigt. Rugbrød er færdigbagt ved 97-98°.

Brug den rigtige ælteteknik

Ælt dig til et lækkert og luftigt brød med den franske mesterbager Richard Bertinets helt særlige ælteteknik.

Den sikreste vej til det perfekte brød

Den svenske blogger Made by Mary har delt sine bedste bagetips med os. For at sikre at dit brød og dine boller hæver flot, bliver dejlige runde og opnår den perfekte sprødhed, er en bagesten den sikreste vej til perfektion. For at gøre en endnu større forskel kan du smide en kop vand i bunden af ovnen lige inden, at du sætter brødet ind. Denne kombination garanterer dig et luftigt bagværk med en fantastisk sprød skorpe.
Instagram

Del dine bageresultater på Instagram med #bedsttilbroed

#bedsttilbroed

Mindre
Gorenje social medias
FØLG OS PÅ FACEBOOK
FØLG OS PÅ FACEBOOK
FØLG OS PÅ FACEBOOK

Følg Bedst til brød på Facebook og bliv inspireret med opskrifter, bagetips og gode brødoplevelser.

#bedsttilbroed

FØLG OS PÅ INSTAGRAM
FØLG OS PÅ INSTAGRAM
FØLG OS PÅ INSTAGRAM

Følg Bedst til brød på Instagram og bliv inspireret med opskrifter, bagetips og gode brødoplevelser.

#bedsttilbroed